Martin Højriis Kristensens hjemmeside

HTC S730

Offentliggjort 12/02-08 af makr (version: 1.14) i Forside, Gadgets
Foto: HTC, via htc.com
For nylig fik jeg leveret min nye work-phone, en HTC S730.
Jeg har tidligere brugt en Ipaq til at holde styr på min arbejds-kalender, og jeg har glædet mig til at få funktionaliteten samlet i en enhed.

Telefonen ankom i en meget lækker kasse. Da jeg havde hevet smuds/reklameomslaget af, var der kun en helt sort kasse, med et enkelt HTC-logo på toppen, tilbage. Låget var fastgjort magnetisk foran på kassen, og denne elegange løsning vakte stor begejstring på kontoret.
Under låget var en udskåret stykke sort skumgummi med enkelte grafiske elementer, telefonen, samt et pap-billede af en af telefonens særkender; det skjute QWERTY-tastatur.

Under skumgummiet og mere pap lå telefonens tilbehør; headset, lader (med mini-USB), USB-kabel, samt det obligatoriske udvalg af CD'er og papir.

Nå, telefonen blev pakket ud og SIM-kort og batteri isat. Efter opladning blev den bootet, og opsætningen begyndte. Microsofts OS til mobiler er avanceret, og det er lidt vanskeligt at finde rundt i, uanset hvor man kommer fra (jeg har haft telefoner fra både Nokia, Siemens og SE) men stille og roligt fik jeg opsat data-forbindelse og indrettet telefonen som jeg ville.
De mange muligheder kan være lidt forvirrende, især fordi opsætning og programmer ikke er 100% adskilt.

Telefonens skulle selvfølgelig forbindes til vores stedlige exchange-server, og her kom OS'et til sin glans. Det gik hurtigt og smertefrit, med et fåtal af informationer (server-navnet + vanlig logon-info). Første forbindelse til serveren fik telefonen til at kræve at jeg aktiverede automatisk låsning. Snedigt nok fra et datasikkerhedsmæssigt perspektiv.

Integrationen mod Exchange er denne telefons alfa og omega. Jeg kan se alle mine mail (i alle de mapper jeg har valgt at synkronisere), min kalender, kontakter og opgaver. Jeg kan både læse og svare mails, og jeg kan vedligeholde min kalender ved at acceptere nye indkaldelser.
Hvis jeg er kommet af sted uden telefonnummeret på en nødvendig kontakt, så kan jeg ubesværet søge i firmaets kontaktdatabase.

Det er lidt vanskeligt at navigere mellem applikationer, og det kan være vanskeligt at finde ud af at lukke applikationerne efter brug, så de ikke optager unødig RAM. Jeg har desuden endnu ikke fundet ud af hvad der præcist indikerer at telefonen er online, men selvom den lader til at være online nærmest konstant, så ser der ud til at batteriet klarer sig fint, med kun omkring 15% brugt efter 1 dag.

Telefonen er tyk og lidt tung. Det er prisen for det interne QWERTY-tastatur. Til gengæld gør tastaturet det nemt at sende en besked eller svare på en mail. Tasterne svarer til almindelige mobil-taster, og tommelfingrene er det eneste brugbare.. Men det fulde tastatur gør det meget mere behageligt at bruge telefonen i praksis.

Det integrerede kamera er på 2 megapixel, men uden flash og auto-fokus er det end ikke anvendeligt til affotografering af whiteboards.. Der er VGA-kamera til videotelefoni.
Billeder af emballagen er taget med kameraet på bagsiden.

Jeg er sikker på at der er væld af muligheder i denne telefon, men efter at have set Exchange-integrationen er jeg fuldt tilfreds. Jeg tror ikke jeg får specielt meget mere taget i brug i den kommende tid.