Martin Højriis Kristensens hjemmeside

P-hus ved Århus Sygehus

Offentliggjort 02/02-08 af makr (version: 1.9) i Forside, Arkitektur
Det gamle Kommunehospital på Nørrebrogade har alt for få parkeringspladser til stedets ansatte og patienterne. For de ansatte afholdes deciderede lodtrækninger om de sparsomme parkeringspladser, mens patienter henvises til betalingsparkering, hvis de ellers er så heldige at finde en plads.

For at øge parkeringskapaciteten har Århus Kommune givet Region Midtjylland tilladelse til at bygge at parkeringshus til 400 biler.
P-huset bygges ind i det skrånende terræn mod Kirkegårdsvej, og vil ikke komme til at ændre gadebilledet voldsomt
P-huset bygges ind i det skrånende terræn mod Kirkegårdsvej, og vil ikke komme til at ændre gadebilledet voldsomt
Foto: Århus Kommune, via Lokalplan 797

Parkeringshuset skal bygges på et område hvor der allerede i dag er parkeringspladser (135 stk), så nettobidraget vil komme til at udgøre 265 parkeringspladser.

P-huset opføres i rå beton i tre etager, men bygherren forpligtes til at "begrønne" facederne.
Lokalplanen var genstand for en del debat, herunder en del protester fra de nordlige naboer der udgøres af et lokalcenter. Teknisk udvalg var sågar på inspektion på stedet for at bese forholdene, og lokalplanen tilsiger fx at 2. etage inddækkes mod lokalcentret for at reducere mængden af udstødningsgasser der ledes den vej.

Det har været fremme i debatten at P-huset er spild af penge, eftersom det gamle KH over en kortere årrække forlades til fordel for Skejby Sygehus. Der er dog ikke noget der antyder at den fremtidige anvendelse af bygningerne og arealet (Århus Universitet har udtrykt ønske om at overtage det hele) kommer til at kræve færre p-pladser end nu.